6 AANBEVELINGEN VOOR GUDEG IN YOGYAKARTA DIE ‘S NACHTS OPENEN

admin
January 2, 2022

Wonderful Indonesia

Bron: Unsplash

 

Deze stad is inderdaad een leuke stad en staat bekend om zijn vele toeristische bestemmingen. Naast verschillende toeristische bestemmingen is de stad Jogja ook een culinair paradijs van de archipel, en een van de culinaire hoogstandjes die je moet proberen is Gudeg.

 

Dit gerecht is een typisch gerecht uit Yogyakarta. Voor degenen onder jullie die in de stad Jogja zijn en op zoek zijn naar een culinaire avond in Jogja met een gudeg rijstmenu, is het misschien moeilijk om het te vinden. Dit komt omdat niet alle gudeg-verkopers om middernacht open zijn. Maar je hoeft je geen zorgen te maken, want deze keer zullen we je enkele plaatsen vertellen waar gudeg Jogja ‘s nachts wordt verkocht. Sommige zijn zelfs 24 uur per dag geopend. Voor wie zin heeft in een culinaire avond, is het luisteren naar onderstaand artikel verplicht!

1. Gudeg Pawon

Wie kent hier niet de populaire culinaire en uitgegroeid tot een van de legendarische culinaire in de stad Jogja? Gudeg Pawon is nooit elke dag leeg van bezoekers. Deze gudeg heeft ook een uniciteit, namelijk het kookproces is nog op de traditionele manier. Je kunt zelfs uit de eerste hand zien hoe de eigenaar van de Gudeg Pawon-kraam hun gudeg kookt in de Pawon of keuken.

Om hier een gudeg-gerecht te krijgen, moet je geduld hebben in de rij, want Gudeg Pawon is een van de culinaire hoogstandjes die je moet proberen in de stad Jogja. Hoewel hij zo beroemd is, wordt Gudeg Pawon vaak bezocht door kunstenaars uit de hoofdstad en staatsfunctionarissen die dit heerlijke gerecht, typisch voor Jogja, willen proeven.

 

Adres: Jl. Janturan UH/IV No. 36, Warungboto, Umbulharjo, Yogyakarta City.

Openingstijden: 18.00 – 21.00 uur.

2. Gudeg Permata

Naast Gudeg Pawon blijkt deze gudeg ook populair te zijn als legendarisch culinair in de stad Jogja. Gudeg Permata bestaat al sinds 1951 en heeft al heel wat klanten. Zelfs om bij deze Gudeg Permata te eten, moet je in de rij staan ​​en geduldig zijn om aan de beurt te komen.

Waarom heet het Gudeg Permata? Want de winkel is gevestigd naast een bioscoop die vroeger de Permata Cinema heette. Dit gebouw is erg populair, daarom heet deze winkel Gudeg Permata zodat mensen het gemakkelijk kunnen vinden.

Voor de smaak van het Gudeg Permata gerecht hoef je er niet aan te twijfelen, want het smaakt erg goed. Dus waar wacht je op? Kom op, stop bij Gudeg Permata als je op zoek bent naar nachtelijk eten in Jogja.

 

Adres: Jl. Gajah Mada No. 2, Gunungketur, Pakualaman, Yogyakarta City.

Openingstijden: 21.00 – 02.00.

3. Gudeg Lesehan Bu Sastro

De stad Jogja heeft veel legendarische culinaire hoogstandjes en verdient het ook om de stad Gudeg te worden genoemd, omdat deze stad veel gudeg-verkopers heeft die heerlijke en verslavende smaken hebben. Een van de legendarische gudeg-verkopers is Gudeg Lesehan Bu Sastro.

Gudeg Lesehan Bu Sastro bestaat al sinds 1967 en is zeer beroemd om zijn gudeg-bijgerechten met klauwen en zeer goede gebakken kip. De delicatesse van de gudeg, die rijk is aan kruiden, wordt verkregen uit een geheime specerij die hem anders maakt dan andere gudeg-verkopers in de stad Jogja. Deze plek is ook een echte aanrader voor diegenen onder jullie die op zoek zijn naar een culinaire avond in de stad Jogja.

 

Adres: Jl. Margomulyo (Jend. A. YANI 41), Ngupasan, Gondomanan, Yogyakarta City.

Openingstijden: 22.00 – 03.00.

4. Gudeg Mercon Bu Tinah

Voor degenen onder u die van pittig houden, weten natuurlijk al bij het horen van de naam dat deze plek wat voor soort voedselsmaak biedt? Ja, zeker heel pittig. Gudeg Mercon Bu Tinah heeft wel een super pittig gerecht waar je lippen van gaan branden. Dit gudeg gerecht gebruikt een overvloed aan gesneden groene pepers en rode pepers om het in je mond te laten branden.

Hoewel de Gudeg Mercon-kraam van Bu Tinah vrij eenvoudig en lesehan is, is deze plek nooit elke dag leeg van bezoekers. Zelfs de kraam heeft altijd een wachtrij. Ga dus zeker even langs bij Gudeg Mercon Bu Tinah terwijl je op vakantie bent naar Jogja.

 

Adres: Jl. Asem Gede No. 8, Cokrodiningratan, Jetis, Yogyakarta City.

Openingstijden: 20.00 – 01.00.

5. Gudeg Yu Yam

Gudeg Yu Yam biedt een verscheidenheid aan bijgerechten waar je van kunt genieten met gudeg. Onder hen zijn gebakken kip, darmsaté, tempeh, kikil, vis en groenten die zeer geschikt zijn om met gudeg te worden gegeten. Het meest unieke hier is dat je kunt kiezen om te eten met pap of rijst. Kun je je voorstellen hoe het voelt om pap met gudeg te eten? In plaats van nieuwsgierig te zijn, ga je gewoon langs bij Gudeg Yu Yam.

 

Adres: Jl. Magelang No. 120, Kutu Asem, Sinduadi, Mlati, Sleman Regency, speciale regio Yogyakarta.

Openingstijden: 22.00 – 01.00 uur.

6. Gudeg Bromo

De verkoper van heerlijke gudeg Jogja op de laatste avond is uitgegroeid tot een van de legendarische culinaire hoogstandjes die sinds 1984 bestaat. Gudeg Bromo is ‘s avonds altijd druk met bezoekers. Dus voor degenen onder jullie die de heerlijke gudegrijst bij Gudeg Bromo willen proeven, moeten ze nog even geduld hebben. Ook al moet je in de rij staan, dit alles zal zijn vruchten afwerpen met de heerlijke smaak van Gudeg Bromo. Waar wacht je op? Kom op, stop bij Gudeg Bromo.

 

Adres: Jl. Affandi No.2-A, Santren, Caturtunggal, Depok, Sleman Regency, speciale regio Yogyakarta.

Openingstijden: 23.00 – 05.00.

Wonderful Indonesia

Dat is de aanbeveling voor een plek om gudeg ‘s nachts te vinden in de stad Jogja. Naast gudeg, Jogja heeft nog steeds een verscheidenheid aan andere nachtelijke culinaire hoogstandjes. Wil je iets weten? Kijk maar voor de informatie op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *